martes, 26 de mayo de 2015

Dia internacional del Joc

El 28 de maig és el
Dia Internacional del Joc

Us convidem a celebrar-lo jugant: perquè jugar és un dret!

El DIA INTERNACIONAL DEL JOC és un dia d’esbarjo i alegria. Un dia per gaudir del joc i tots els seus beneficis a qualsevol edat. Un dia de relaxada i empàtica interacció humana.
El fet d’instaurar el DIA INTERNACIONAL DEL JOC, ens permet recordar a tot el món que jugar és un dret per als nens i nenes -indispensable també en altres etapes de la vida- i que els adults -pares, mares, educadors/ores, institucions…- tenim la responsabilitat de garantir les condicions necessàries per al joc.
El DIA INTERNACIONAL DEL JOC és una iniciativa que va néixer l’any 1998 de la mà de l’Associació Internacional de Ludoteques, ITLA (International Toy Library Association). Va ser una proposta de la llavors presidenta de l’Associació, la Dra. Frida Kim i els membres de la ITLA van confirmar la proposta a l’Assemblea de Japó, el mes de setembre de 1999.
La data escollida per a la diada va ser el 28 de maig, tot commemorant la constitució de l’Associació. D’aquesta manera, se celebra, cada any, el cap de setmana de maig més proper a aquesta data.
Des d’aleshores, són molts els països que s’han anat adherint a aquesta celebració: França, Suïssa, Corea, Japó, Canadà, Regne Unit, Bèlgica, Espanya, Portugal… Encara no ha aconseguit ser reconeguda en les Nacions Unides com a Dia Internacional, però, per descomptat, no renuncia a assolir aquest objectiu.
Sabies que a l’Article 31 de la Convenció sobre els Drets del Nen de les Nacions Unides es recull que jugar és un dret?

No hay comentarios:

Publicar un comentario